středa 8. června 2011

Co je to breathariánství?

Inedia je latinský výraz pro "hladovění", je to lidská schopnost žít bez jídla. Lidé, kteří provozují životní styl bez jídla, mohou čerpat na svou obživu energii z přírody. Žijí z čchi, země, lesa, vody, slunce, vzduchu nebo z lásky a víry.

Lidé, kteří žijí nezávisle na jídle se nazývají breathariáni, solariáni, wateriáni nebo pranariáni a pocházejí ze všech oblastí života, z různých kultur a všech koutů světa a žili zde ve všech etapách a žijí i v dnešní době. Mezi ty nejznámější patří například Otec Švýcarska - Nicholas z Flüe, Tereza Neuman, nebo také Doktorka Moorová, která prochodila svět pěšky křížem krážem a žila jen z vesmírné energie. Ze současných je to třeba osobní trenér Jericho Sunfire, rozhovor s ním zaznamenala SMTV, záznam můžete shlédnout s českými titulky na:
http://suprememastertv.cz/b_1214.php, je to 4-dílný pořad. Naleznete tam také spoustu jiných breathariánů, pořad jde každou neděli na SMTV, volném kanálu satelitní televize.

Tito lidé postupně přejdou z vegetariánství na vitariánství, což je strava přírodní - čerstvé ovoce a zelenina (zcela vyloučí vařenou stravu) a na liquidariánství - šťávy z ovoce a zeleniny. Vyloučením vařené stravy se samočinně rozběhne v těle čistící mechanismus, detoxikace organismu od všech toxinů, jimiž bylo tělo za celá léta zaneseno, zbaví se nadbytečných tuků, v nichž jsou tyto jedy vázány. Tělo, které se přizpůsobovalo po léta jedům a toxinům, které jsme do něj vkládali, se nyní samo navrací do původního stavu, což znamená, že zmizí všechny nemoci, tělo se vyladí do perfektně fungujícího stavu.

Tento přechod není snadný. Lidé se často nedokáží vzdát ani tak škodlivých potravin, jako jsou živočišné produkty: např. maso, mléko... - ve všem jsou pesticidy, skryté nemoci zvířat, antibiotika, stresové hormony, toxiny... Toto jídlo je mrtvé, bez energie. Každý druhý člověk umírá na kardiovaskulární nemoci a každý třetí má rakovinu.

Je dobré se seznámit s možnostmi našeho dokonalého těla, které se dokáže samo léčit tím, že ho zbavíme toxinů, tím, že ho vyčistíme a budeme jíst potraviny, které do těla patří a to je rostlinná strava.